Implementácia projektu „Kancelária sociálneho poradenstva“ sa blíži ku koncu

27.02.2012 Prešov

V mesiaci marec 2010 sa začalo s realizáciou projektu s názvom „Kancelária sociálneho poradenstva“ v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.

obr„28. februára 2012 sa implementácia tohto projektu po vecnej stránke končí, “ uviedla Anna Zákutná z oddelenia projektového manažérstva sekcie strategického rozvoja MsÚ v Prešove. Ako dodala, cieľom tohto projektu bolo zlepšiť životné podmienky osôb ohrozených sociálnym vylúčením a podporiť ich integráciu do spoločnosti.

„Medzi nosné aktivity tohto projektu patrilo zriadenie Kancelárie sociálneho poradenstva s bezbariérovým vstupom pre imobilných občanov, “ zdôraznila A. Zákutná. Priestory o rozmere 400 m2 v oddelených priestoroch tak v súčasnosti zabezpečujú intimitu klientov pri poskytovaní odborného sociálneho poradenstva, pri ktorom sa striedajú odborní zamestnanci oddelenia sociálnych služieb, taktiež zamestnanci z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove a zamestnanci neziskových organizácií a nadácií v meste Prešov.

„Zamestnanci odboru sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove v počte 26 si v rámci aktivít projektu prehĺbili vedomosti v oblasti sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a v oblasti sociálnej inklúzie a získali akreditované Certifikáty a Diplomy v oblasti sociálne- ho poradenstva, “ doplnila A. Zákutná. Dodala, že súbežne prebiehalo aj poskytovanie sociálneho poradenstva cieľovej skupine v dvoch lokalitách Prešova, Pod Hrádkom a Stará Tehelňa.

V rámci projektu bol vypracovaný „Vzdelávací program on line“ pre zamestnancov oddelenia sociálnych služieb, ktorý je prístupný na webovej stránke mesta Prešov (www.presov.sk), prínosom tohto projektu je podľa slov A. Zákutnej tiež vypracovanie „Štandardov opatrovateľskej služby“.

Tento projekt sa realizoval vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu, na ktorý boli schválené celkové oprávnené výdavky vo výške 130 709,71 €. Mesto Prešov sa podieľalo 5% finančnou účasťou na realizácii tohto projektu.

Snahou zamestnancov Mesta Prešov je prispievať kvalitným, odborným poradenstvom v spolupráci s neziskovými organizáciami a nadáciami k zlepšeniu života osôb ohrozených sociálnym vylúčením.

Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.
 

Vyberte región

mark